Digitalizare - Platforme eLearning

Google Classroom, Moodle, Invat.eu

adi's avatar

Adi Chirilov

Iulie 14, 2024
Digitalizare - Platforme eLearning

In acest articol despre digitalizare vorbim despre platforme dedicate elevilor, studentilor si profesorilor care ofera functiile de baza pentru administrarea si accesarea de continut eLearning.Scopul unei plarforme eLearning este sa optimizeze comunicarea profesor elev prin intermediul continutului si uneltelor digitale.


Profesorii pot edita si administra usor continutul digital si ulterior comunica cu studentii inscrisi la cursuri sau cu cei care intentioneaza sa o faca dar inca nu au toate informatiile.


Pe de alta parte, studentii si elevii, pot accesa continutul editat de profesori, pot adresa intrebari legat de continut si totodata comunica cu alti elevi inscrisi in aceleasi cursuri.


In acest moment, digitalizarea educatiei a avansat destul de mult si putem accesa platforme eLearning gratuite cum ar fi Google Classroom, Moodle sau Invat.eu. In continuare vom spune cateva lucruri despre fiecare in parte.

Google Classroom

Google Classroom este o platformă gratuită de management al învățării dezvoltată de Google care permite crearea, distribuirea și notarea temelor în format digital.


Caracteristici principale:

  • Crearea de clase virtuale
  • Postarea de anunțuri și materiale de curs
  • Atribuirea și colectarea temelor
  • Oferirea de feedback și notare
  • Integrare cu alte instrumente Google (Drive, Docs, Sheets, etc.)

Interfata oferita de Google Classroom este usor de utilizat, intuitiva si poate fi utilizata pe toate device-urile digitale, inclusiv telefon.


Pentru a incepe sa utilizam Google Classroom ne trebuie un cont Google care se poate crea gratuit si sa accesam classroom.google.com. Din acest moment putem accesa cursuri, sau crea continut digital.

Moodle

Moodle este o platforma de invatare open-source care poate fi instalata si administrata gratuit. Acest produs educational ofera o gama larga de instrumente eLearning si module care usureaza destul de mult crearea si administrarea de continut digital pntru elevi si studenti.


Caracteristici principale:

  • Crearea de cursuri cu conținut multimedia
  • Forum-uri de discuții și chat-uri
  • Chestionare și teste online
  • Sistem de notare avansat
  • Rapoarte și analize detaliate

Comparativ cu Google Classroom, Moodle este flexibil si poate fi personalizat cu usurinta prin intermediul setarilor si a modulelor externe (plugins) care se pot instala si configura in functie de particularitatile proiectului educational.


Pentru mai multe informatii, puteti accesati platforma Moodle si interactiona in modul DEMO.

Invat.eu

Invat.eu isi propune sa ofere ceva in plus comparativ cu platformele deja mentionate si sa rezolve cateva probleme specifice ecosistemului educational din Romania.

Continutul oferit (gratuit in cea mai mare parte) se vrea o completare a continutui predat in sistemul clasic cu accent pe creativitate, educatie financiara si antreprenoriala, psihologie si sanatate mintala, mediu.


Pe langa materialele eLearning Invat.eu ofera Integrare cu sisteme de Inteligenta Artificiala care vor personaliza continutul lectiilor si un centru de resurse educationale de unde profesorii elevii si studentii pot accesa materiale cum ar fi fise, prezentari Powerpoint, Lectii in format PDF si alte resurse.


O alta functionalitate care lipseste in alter plaforme, este Promovarea de Evenimente Educationale, o functionalitate necesara profesorilor in momentul in care doresc sa isi anunte proiectele in audiente mari.


Pentru mai multe informatii despre platforma puteti accesa pagina de suport si sa conversati cu echipa Invat.eu.


Daca esti interesat si de alte subiecte legate de digitalizare, poti accesa acest articol index:


Ghid de Digitalizare (Profesori si Elevi)


Nu ai gasit ce cautai? Poti conversa cu Asistentul AI: digitalizare elearning

Articole Similare

Toate Articolele
30 Iulie 2024

Inteligența Artificială - Aplicata in Educatie

O Revoluție în Învățare și Predare - Inteligența Artificială

02 August 2024

Arta Tranzientă - O fereastră către învățarea experiențială

Arta Tranzientă și rolul său în educație

10 Iulie 2024

Digitalizare - Utilizarea unui Browser Web

Accesarea Informatiei din Internet

30 Iulie 2024

Antreprenoriat - Primii pași în lumea afacerilor

Cum să începi o afacere cu resurse putine